Kako utrdim svojo psihično moč?

Kako utrdim svojo psihično moč?

Naši možgani so kot mišica - če jih ne uporabljaš, postanejo ohlapni. 

Spodaj vam predstavljamo 10 načinov, kako utrditi svojo psihično moč.

 

  1. Izogibaj se slabim razvadam: Katere razvade te delajo neproduktivnega? Neskončno ˝scrolanje˝ po Instagramu ali vsakodnevni ˝binge-watching˝ serij? Odkrij svoje področje neproduktive in ga zmanjšaj.
  2. Instant zadovoljstvo: Ohranjaj fokus na delo brez distrakcij in občutka po takojšnjem zadovoljstvu (hrana, obvestila na mobilnem telefonu), itd. 
  3. Izzovi samega sebe: Naredi seznam stvari, ki se jih bojiš storiti in stori vse, da jih realiziraš. Pristopi do simpatije, ki ti je všeč in jo/ga povabi ven; začni s prodajo izdelkov, ki jih dobro izdeluješ; prijavi se na tečaj alpinistične šole, itd.
  4. Bodi pozitiven: Zelo enostavno je najti nekaj negativnega v vsaki situaciji ali v življenju. Začni iskati pozitivne stvari v vsakodnevnih situacijah in takoj se boš počutil bolje. Življenje je lepo!
  5. Najdi prave prijatelje: Prijatelji ali kolegi, ki te samo izkoriščajo, ali te vlečejo v situacije, kjer nočeš biti, mogoče niso prava družba zate. Najdi in druži se s tistimi, ki so v življenju uspešni, ki imajo iste vrednote kot ti, in ti pomagajo k duhovni rasti. 
  6. Bodi radoveden: Ljudje kot vrsta smo dosegli mnogo samo zato, ker smo radovedni. Vedno bodi pripravljen se učiti novih stvari.
  7. Samozavest: Vsak dan si povej v ogledalo stvari, ki so ti všeč na tebi. In tudi stvari, ki jih drugi cenijo na tebi. Vsakodnevno si ustvarjaj dobro mnenje o samem sebi.
  8. Notranji pogovor: Kako se počutiš, če se pogovarjaš sam s seboj in se daješ v nič? Najdi in razvij pozitivni notranji pogovor, varen kotiček, ki te napolni s pozitivno energijo.
  9. Sooči se s čustvi: Si pod stresom, jezen? Ne ignoriraj teh občutkov, sooči se z njimi! Pojdi na spehod, tek, poslušaj najljubšo glasbo. Naj ne bodo kot zid, ki te ovira - pojdi okoli njih in nadaljuj svojo pot.
  10. Nehaj se pritoževati: Ne gre se za to, zakaj je moje življenje tako kot je, ampak za to, kako ga lahko izboljšam.

  • Ti to obvladaš, ma vseeno preberi: )