SportHG

 

SportHG

SportHg je španska blagovna znamka vrhunskih aktivnih športnih oblačil, ki je že vrsto let sponzor največjega ultra trail tekaškega dogodka v Sloveniji - UTVV Slovenia, ter enega izmed največjih ultra trail dogodkov na svetu - Trans Gran Canaria na Kanarskih otokih. Oblačila testirana na preko 3.000 navdušenih uporabnikov so nas prepričala, da v ponudbo Be Active uvrstimo kolekcijo SportHG in kot prvi v Sloveniji ponudimo omenjena oblačila zadovoljnim in aktivnim uporabnikom. 

Smo ekskluzivni uvoznik blagovne znamke SportHG® v Sloveniji.

Kaj je SportHG

SportHG® je blagovna znamka španskega podjetja Needful, ki proizvaja visokokakovostna tehnična športna oblačila iz brezšivnih materialov že več kot 20 let. 

Podjetje je v teh letih postalo znano kot eno najbolj inovativnih podjetij na živahnem španskem tekstilnem trgu. V letu 2010 je podjetje izboljšalo kakovost svojih izdelkov in v svoje tkanine vključilo ogljikova vlakna; vse svoje znanje in trud je združilo v blagovno znamko SportHG®.

Vsestranskost materialov znamke SportHG® omogoča njihovo uporabo v vseh športnih zvrsteh in različnih vremenskih razmerah.

Filozofija SportHG® je usmerjena v neprestano inoviranje in uporabo novih tehnologij, ob ohranjanju tradicije in izkušenj iz tekstilstva.

Trajnostno in etično 

Proizvodni center SportHG® se nahaja v kraju Sant Pol de Mar v Maresmu, predmestju Barecelone, zgodovinskem območju z bogato tekstilno in trgovsko tradicijo. Tekstilna industrija je bila tu razvita že v 19. stoletju in je predstavljala gonilo gospodarskega razvoja regije z uporabo novih tehnologij, železniškega transporta in tekstilnih strojev.

Posebnost SportHG® je njihova 100% proizvodnja v Španiji. Dobavna veriga je kratka, vsi viri surovin izhajajo iz držav Evropske skupnosti. 

 

Tehnologije, ki jih uporablja in razvija SportHG® :

ACTIVE+ sistem

SportHG-ju lasten diferencialni kompresijski sistem za najvišjo učinkovitost in udobje. Kompresija je premišljeno razporejena po oblačilu, tako da dovaja pritisk le na določenih delih telesa in s tem znatno izboljša cirkulacijo ter telesno zmogljivost. Diferencialni kompresijski sistem sestoji iz različno močnih elastičnih vlaken, kar omogoča pametno razporeditev pritiska na telo.
Ker kompresijska oblačila, kljub svoji učinkovitosti, veljajo za manj udobna, je SportHG® s tehnologijo Acitve+ to dejstvo spremenil in omogočil udobno uporabo kompresijskih oblačil. Edinstven Active+ sistem so preizkušali številni olimpijski športniki, kanuisti, profesionalni tenisači, vrhunski tekači in njihovi trenerji.

CLIMATHERM je inovativna patentirana tehnologija SportHG® zaslužna za vrhunske karakteristike oblačil. Je modificiran poliester, pri katerem je vsako vlakno sestavljeno iz več votlih mikropolnil, kar ustvari plast zraku in s tem pomaga pri termoregulaciji telesa. Te tehnične značilnosti so razlog, da je material zelo vpojen, s posebno procesno obdelavo pa doseže odličen antibakterijski učinek, zaščito pred slabimi vonjavami in zaščito pred UV žarki.

MIKRO PERFORACIJA je posebna tehnologija, ki tkanini daje izjemno zračnost in lahkotnost, primerno za športne aktivnosti v toplejšem vremenu. Zračnost in lahkotnost, ki jo omogoča tkanina, zagotavlja hitro odvajanje potu in s tem ohranja športnika ves čas suhega.

V hladnejših dneh pa se udobnost oblačil odlično obnese kot notranji prvi sloj zaradi toplotne regulacije, ki jo nudi tkanina.

OGLJIKOVA VLAKNA

V svetu, v katerem prevladujejo elektromagnetna polja in sintetične tkanine je človeško telo nenehno izpostavljeno statični elektriki. Njegovi učinki so škodljivi za telo med športnimi vadbami, saj spreminjajo nevro električne povezave med možgani in mišicami v telesu. Ogljikova vlakna to električno napetost  razpršijo, tako da mišice vedno delajo s polno zmogljivostjo. Na dolgi rok telo trpi manj poškodb in doseže boljše rezultate za vsak liter kisika in vsak utrip srca.

Kako delujejo oblačila SportHG?

Večina glavne tkanine SportHG oblačil je narejena s tehnologijo Climatherm, v primeru mikro perforacije je masa tkanine zmanjšana in število polnil povečano, s čimer nastane učinek lahkotnosti in zračnosti.

Mikro Perforirano blago je najbolj primerno za športne aktivnosti na prostem v poletnih mesecih, kot so trail tek, plezanje, kolesarjenje, itd.

Tekači so Climatherm oblačila preizkusili na tekmah v Saharski puščavi na +40°C kot tudi v Arktičnem krogu pri -25°C,  kjer so se izkazala izvrstno tako v vročini kot mrazu. Športnikovo telo so ohranjala suho, čisto in pri najoptimalnejši telesni temperaturi.

Sposobnost uravnavanja temperature v ne-odvisnosti od zunanjih pogojev ter športnikove aktivnosti je idealna za dalj časa trajajoče vzdržljivostne športe v naravi, kot so tek, pohodništvo, kolesarjenje.

V primerjavi z ostalimi oblačili, je linija mikroperforiranih oblačil nekoliko manj obstojna na račun lahkotnosti in zračnosti in je občutljiva na nošenje težkih nahrbtnikov.

SportHG® omogoča popolnoma mikroperforirana oblačila ali pa le delno uporabo te tehnologije na določenih predelih oblačila. Takšna kombinacija je uporabljena v liniji Team SportHG® trail running jersey, ki na delih podvrženim velikemu trenju (nošnja nahrbtnika) vsebuje močnejša vlakna.