O nas

Zgodba Be Active se je začela z ljubeznijo do gibanja v naravi, učenjem o zdravem načinu življenja in pomenu ohranjanja narave.

Be Active sestavljamo ekipa mladih športnih entuziastov, ki preko bogatih izkušenj spoznava vrednote zdravega načina življenja, ohranjanja narave ter aktivnosti v naravi in s tem povezanega razvoja družbe, ki ustvarja pozitivno in veselo okolje.

Telesna aktivnost je zelo pomembna pot do tja, vendar se v ekipi Be Active zavedamo, da z razvojem in ponujanjem produktov, ki nam te aktivnosti omogočajo, pomembno vplivamo na okolje in družbo okoli nas.

S tem zavedanjem razvijamo modele trajnostnega turizma, organizacijo športnih dogodkov ter sodelujemo s proizvajalci športnih produktov, ki zagotavljajo trajnostno in etično nakupovanje.


Ekipa, ki gradi zgodbo BeActive je skupaj s partnerji aktivna na številnih uspešnih projektih:⁣

 

                    Julian Alps Trail Run      UltraX      Alpe Adria Trail Cup       Alps2Sea Trail Running Adventures            Geko Adventures      SportHG

 

Zgodbo UTVV Slovenia smo s Športnim društvom Tura pričeli v letu 2015 s prvim ultra trail tekmovanjem v Sloveniji, 100 UTVV - Ultra Trail Vipavska dolina.

Po 3. izvedbi 100UTVV v letu 2017, smo bili v ekipi organizatorjev UTVV pripravljeni na spremembe, ki jih je dogodek nujno potreboval, da postane prepoznaven v mednarodnem prostoru. 

Odločili smo se aktivno vstopiti v mednarodni prostor trail teka in postaviti Slovenijo ob bok večjim ultra trail dogodkom s tem, da tudi v Sloveniji organiziramo mednarodno primerljiv dogodek.

Zadnji trenutek smo ujeli vlak za sejem v Chamonix-u in bili 2017 prvi slovenski ultra trail z lastno stojnico pod belim Mont Blancom.

V letu 2017 smo navezali stike s špansko znamko SportHG in prejeli testne vzorce njihovih oblačil. (Kot zanimivost, vzorce iz leta 2017 ekipa še vedno “testira” in se po 5 letih še vedno obnesejo odlično!)

V letu 2018 smo z UTVV dosegli bistven napredek ter dvignili udeležbo na 750 tekačev iz 20 držav. Ponovno smo se udeležili UTMB sejma v Chamonix-u in navezovali stike s tujimi partnerji. Začeli smo aktivno obiskovati srednje evropske trail dogodke, s katerimi smo navezali partnerske odnose in stkali prijateljstva.

V letu 2018 je bilo ustanovljeno podjetje Alpe Adria Adventurers, skupaj s turistično agencijo Geko Adventures, ki ponuja outdoor doživetja v naravi. Podjetje sedaj povezuje večino naših aktivnosti pod eno streho.

V letu 2019 je bil dogodek UTVV postavljen na nov nivo, presegli smo številko 900 udeležencev iz 30 držav sveta.

Številni obiski partnerskih dogodkov so se zaključili s 3. obiskom UTMB sejma v Chamonix-u. Obisk je odprl številne nove priložnosti in partnerstva. Začeli smo pogovore z angleško večdnevno tekaško serijo - UltraX, ter v prihodnjih mesecih dogovorili in potrdili organizacijo prvega večdnevnega tekaškega dogodka v Sloveniji - UltraX Championship v letu 2021, s prisotnostjo največjih svetovnih imen v trail teku.

V letu 2020 smo kljub epidemiji s partnerji osnovali nov ultra trail dogodek v Kranjski Gori - Julian Alps Trail Run, novo tekaško ligo Alpe Adria Trail Cup ter prvo trail running turistično agencijo v Sloveniji, Alps2Sea.

Kljub temu, da nam je epidemija v letu 2020 preprečila 2 velika ultra trail dogodka, smo organizirali številne virtualne izzive, ponudili novo aplikacijo za trail teke v Julijskih Alpah in Vipavski dolini.

V letu 2021 smo z blagovno znamko SportHG nadgradili sodelovanje in postali uradni distributer oblačil v Sloveniji ter odprli spletno trgovino BeActive, ki med drugim ponuja oblačila SportHG, ter promovira zelen, trajnostni ter aktiven življenjski slog.