Intervju: Monika Gaber - Fitnes

Intervju: Monika Gaber - Fitnes

Kakšna si bila kot otrok, kaj te je zanimalo, kaj si rada počela?
Če vprašate moje starše sem bila kot otrok zelo pridna in bolj sramežljiva. Najraje sem imela družinske izlete, saj smo kot družina zelo povezani, kar mi tudi veliko pomeni.  Rada sem imela živali, se posebej jahanje konj (kar se je ostalo sedaj). Kot otrok nisem preveč marala športna, zato si tudi nisem predstavljala, da se bo moj življenjski slog tako spremenil, in sem vesela, da se je. Kot najstnica sem zacela opazovati svoje telo in se nisem vec dobro pocutika v svoji koži, zato sem tudi spremenila veliko stvari, glede prehrane, gibanja… in to je postalo del mojega vsakdanja. Lahko pa tudi povem da sem sedaj polna energije in volje kot sem bila pred 5leti.

Od kod motivacija za tvoj življenjski slog?
Kot motivacija lahko rečem, da sem bila kar sama sebi. Ko mi je zmanjkalo volje sem si spomnila zakaj to počnem, včasih je bilo res tezko. Želela sem spremembe na sebi in sem jih tudi dosegla. Za kar sem zelo vesela. Moje spreminjanje zivljenjskega sloga  pa ni doprineslo samo spremembo na mojem videzu, ampak tudi na psihicni in fizicni ravni. 

Kako izgleda tvoj povprečni dan?
Hmmm… težko rečem, da so si moji dnevi med sabo podobni, saj imam rada razgibanost in da ni preveč enolično. Najpogosteje pa moj dan izgleda tako, da se zbudim okoli 8-9ure, spakiram stvari in se odpravim v fitnes, kjer naredim trening. Če je lepo vreme se obvezno odpravim v gore ali na bližnji hrib. Najraje s prijatelji, vedno pa me spremlja moja psička Neli.  Rada tudi tečem in si zadam vsakič kaki km več. 
Sovražim deževno vreme, ko moram biti v hiši in ne na svežem zraku. 

S katerimi športi se pogosto ukvarjaš? Najljubša točka, kamor rada greš?Najvec casa res prezivim v fitnesu, kjer se res dobro počutim. Zelo rada pa odkrivam tudi skrite kotičke narave, kjer ni vrveža. 
V zadnjem letu pa zelo uživam v teku. 
Kot sem povedala zelo rada hodim v hribe. Tam se pocutim svobodno in dam glavo na off. Veckrat se odpravim na bliznji hrib Lubicno, do katerega vodi vec poti, zato vedno izberem drugo.

Tvoji načrti, cilji za naprej?
V prihodnosti želim biti vsak dan boljša verzija sebe. In iti korak za korakom do svojega cilja. Moji načrti in sanje naj ostanejo zaenkrat skrite dokler jih ne uresničim, ker lahko hitro kaj ne gre po načrtih. Trudim se postati najboljša verzija sebe in premagovati izzive, ki si jih zadam.  Lahko pa vam zaupam  izzive, ki sem si jih zadala za letošnje leto. Preteči 2 maratona, kar se mi zdi da bom presegla, in obiskati našo najvišjo goro Triglav (da postanem “taprava” slovenka)

 

Kaj zate pomeni dobro oblačilo?
Veliko mi pomeni, da med športanjem nosim odobna oblačila v katerih se premikam brez ovir, da me ne tiščijo.
Noro motivacijo mi se dajo posebej nova oblacila. Doma mi pravijo da sem obsedena s športnimi oblacili.  Pri meni imajo oblacila res velik pomen, se mi zdi da naredim boljsi trening v lepih pajkicah v katerih se res dobro pocutim kot pa v tistih ki mi ne pašejo