Intervju: Bor Levičnik - alpinist

Intervju: Bor Levičnik - alpinist

Povej nekaj o sebi, kakšno zanimivost.
Sem Bor in prihajam iz okolice Ljubljane. Od nekdaj sem bil v stiku z različnimi športi, vendar sem za vse precej hitro izgubil voljo. Resen poskus sem imel v teku na smučeh, vendar pa sem se zares našel šele v plezanju in kasneje v alpinizmu. Pri 18ih sem naredil izpit za alpinista in se pridružil mladinski reprezentanci, ki mi je omogočila, da sem videl veliko več sveta, kot bi si ga takrat lahko privoščil, v družbi izkušenih mentorjev oziroma ljudi po katerih sem se kot mladi navdušenec zgledoval. Plezanje mi je odprlo vrata v svet in nehote ponudilo priložnosti, ki bi jih težko dobil kje drugje. Poleg športa sem študent na Fakulteti za strojništvo ter delam kot projektant v inženirskem podjetju. Vsak lep trenutek v hribih/naravi pa poskušam čim bolje ujeti tudi v objektiv.

 

Kako izgleda tvoj povprečni dan?
Za svoj povprečen dan imam po navadi »na voljo« 3 opcije: delo, faks ali šport - največkrat plezanje. Slednjo opcijo poskušam kar se da največ uveljavljati, sicer pa sklenem kompromis s popoldanskim treningom po delu ali študiju.

Kako si organiziraš dan?
Moj dan je odvisen predvsem od stvari, ki se mi dogajajo v določenem obdobju. Seveda poskušam največ početi tisto, kar delam rad; po navadi šport, druženje, potovanje, žuranje :)... Vendar pa trenutno še hodim na faks in žal pridejo tudi obdobja, ko »nimam življenja« in jih preživim zaprt v sobi za knjigami.

Od kod motivacija / energija za tvoj življenjski slog?
Težko odgovorim na kratko pa vendar nima smisla tukaj preveč izgubljati besed, saj vsak, ki hodi v hribe/športa ve o čem govorim. Če se ukvarjaš z neko stvarjo izključno, ker ti je všeč in jo rad počneš, boš imel neomejeno energije in motivacije ter bo zgornje vprašanje postalo nerelevantno. V vseh ostalih primerih pa se je potrebno vprašati, če ima smisel sploh to stvar početi. Seveda pridejo tudi dnevi, ko imam motivacijo samo za ležanje na kavču, ampak je tudi te treba upoštevati.

S katerimi športi se vsakodnevno oz. tedensko ukvarjaš?
Največkrat vse, kar je dober trening za alpinizem. Torej plezanje, hoja v hribe, tek…

Najljubša točka, kamor rad greš?
Jo še iščem :)

Kaj zate pomeni dobro oblačilo?
Osebno mi to pomeni, da dobro služi namenu. Taka oblačila so zame lahka, niso okorna, minimalistična, prijetna na koži…

Kaj se spremeni, ko si enkrat oblečeš športna oblačila - ali naraste motivacija za nekaj več?
Zagotovo! Ponovno se obudijo spomini na pretekle podvige/avanture, kar me spravi na višje obrate.

Kako izgleda tvoj sistem oblačenja za šport?
Ta je predvsem odvisen od trenutne aktivnosti. Je pa skupno vsem to, da poskušam vzeti s sabo (npr. v hribe) le toliko oblačil, kot jih bom res rabil. Logika oblačenja pa je raje več tanjših plasti kot ena zelo debela.

Kje vidiš prednosti oblačil SportHG?
Oblačila SportHG so mi postala zanimiva predvsem, ker so zelo lahka, minimalistično zasnovana in niso okorna. To pomeni, da se lahko hitro gibam v njih brez občutka, da me karkoli veže.   

Tvoji načrti za naprej / plani?
V februarju načrtujem plezanje na Škotskem, v oktobru pa odpravo v Himalajo. Ostalo pa sproti po navdihu.

Review izdelka (pajkice in športna majica)
Oboje uporabljam kot prvi sloj pri zimskih aktivnostih oziroma kot edini sloj, ko je malo topleje. Prvo kar mi je pritegnilo pozornost je bil material. Po eni strani robusten in hkrati zelo prijeten na otip. Material je zelo tanek in lahek, vendar presenetljivo topel. Oboje se zelo hitro posuši, kar je velika prednost, ko je hladno. Všeč so mi tudi majhni detajli kot so žepki, luknja za palce in sam dizajn. Spremenil bi pa to, da bi dodal še višji ovratnik, saj tako ne bi izgubljal nepotrebne toplote skozi vrat.

Od ostalih izdelkov bi imel še vetrovko ArchMax in tehnični pulover.