Intervju: Katja Cajnko

Intervju: Katja Cajnko

1. Kako izgleda tvoj povprečni dan?⁣
Moj povprečen dan pomeni seveda odhod v službo, po službi si kaj dobrega skuham, športam, preberem kakšno dobro knjigo in dan je naokrog.



2. Kako si organiziraš dan?⁣
Ponavadi nimam kakšnega posebnega načrta prav za vsak dan, razen če so na sporedu kakšne obveznosti. Poleg službe se potrudim, da vsaj del prostega časa namenim tudi treningu.

                                   Dolga tehnična majica Barrow - roza

3. Kakšna si bila kot otrok, kaj te je zanimalo, kaj si rada počela?⁣
Mama bi rekla, da me je bilo povsod polno, dobesedno. Vse sem želela videt, poskusit, okusit. Veliko sivih las sem staršem pridelala z odtavanjem po svoje, četudi jim je pogled name ušel morda le za minutko ali dve. Najraje sem bila zunaj, v naravi, opraskana, umazana z rdečimi lički in nasmejana do ušes.



4. Od kod motivacija / energija za tvoj življenjski slog?⁣
Lahko bi rekla, da ta motivacija izhaja že iz otroških let, saj sem se s športom začela ukvarjat precej zgodaj. V osnovni šoli je bila to košarka, občasno tudi rokomet, kasneje se je temu priključil še tek. Danes me motivira predvsem to, da je šport zame nek način meditacije, ki mi pomaga premagovati vsakodnevne ovire. Seveda bi lagala, če bi rekla, da ne gre tudi za lep videz, še najbolj je pa seveda pomemben ugoden vpliv na zdravje.



5. S katerimi športi se vsakodnevno oz. tedensko ukvarjaš?
Najbolj pri srcu mi je v zadnjih letih alpinizem in športno plezanje. K temu vključujem še intervalne treninge in treninge za moč, tako da je včasih tudi kakšna ura premalo v celem dnevu. Ob vikendih me pa zagotovo najdete v kakšni steni.



6. Najljubša točka, kamor rada greš?
Najljubša točka? Huh, skorajda težko rečem. Zase pravim, da so moj drugi dom hribi. Če bi pa že morala izbrati, bi pa rekla, da je to lokalni hrib Stolpnik, ki premore neko posebno energijo in lep razgled na Kamniško-Savinjske Alpe ter je ravno prav visok za dober kondicijski trening in pripravo na zahtevnejše ture.


7. Kaj zate pomeni dobro oblačilo?⁣
Dobro oblačilo zame pomeni, ne glede na ceno, da se v njem počutim udobno, je iz kvalitetnih materialov in predvsem vzdržljivo, kar se pri plezanju zelo hitro pokaže.



8. Kaj se spremeni, ko si enkrat oblečeš športna oblačila - ali naraste motivacija za nekaj več? ⁣
Ko enkrat oblečem svojo "bojno opravo", ni več vrnitve, samo še akcija. Se mi zdi, da ti že samo to, da oblečeš svojo najljubšo športno majico in hlače, da nek zagon in motivacijo za dobro vadbo.

                                       ARCh MAX tekaška vetrovka roza


9. Kako si dojemala športna oblačila nekoč in kako jih dojemaš danes?⁣
Bi rekla, da nekoč nismo dajali toliko poudarka na to, vsaj jaz ne, dovolj je bila že kakšna navadna majica in trenerka. Danes imam eno omaro samo za športna oblačila pa še ta je začela pokat po šivih. Saj veste, dekleta rada lepo izgledamo tudi med športanjem ;)

                                           Žensko tekaško krilo Naos

10. Kako izgleda tvoj sistem oblačenja za šport? ⁣
Posebnega sistema nimam, če pa gre za kakšno turo ali pa plezanje, seveda poskrbim za ustrezna rezervna oblačila, ki nikoli ne smejo manjkat v nahrbtniku. Predvsem ne manjka aktivnih majic, nepogrešljiva je tudi dobra vetrovka.

                                       Pro Team Air kratka majica

11. Kje vidiš prednosti oblačil SportHG?⁣
Prednost vidim v kvaliteti pa tudi v izgledu.

                                          Titan hoody in Boreal pajkice

12. Kaj izmed SportHG kolekcije bi priporočala dekletom, ki rade športajo?⁣
Priporočala bi majice, ki so res luštne, kvalitetne in v katerih se cel dan počutim udobno.

                                          Pro Team Air kratka majica

13. Tvoji načrti za naprej / plani?⁣
Načrtov je veliko, časa pa premalo :) Vsekakor je cilj izboljšat plezalno tehniko, da bom lahko preplezala še kakšno težjo smer. Veliko željo imam za vzpon na Matterhorn, Mont Blanc, Piz Bernino itd, zato tudi veliko prostega časa namenim treningu in izpopolnjevanju znanja. Obiskujem tudi alpinistično šolo in upam, da mi uspe priti do naziva "alpinistka" :)



14. Povej nekaj o sebi.
Sem pravzaprav dokaj preprosto dekle, ki živi za naravo. Narava je namreč tista, ki nas največ nauči in katera poskrbi, da sta naša um in telo v ravnovesju. Včasih me kdo vpraša, kakšen je moj idealen zmenek, kino, večerja? Ne, odhod v naravo, ker tukaj se najbolje pokaže karakter in maske kar hitro padejo.
Poleg športanja sem pa en velik knjižnji molj, moje police so polne knjig in tudi vsak dan začnem z dobro knjigo ob zajtrku.

 Pentro vijola pajkice

Kaj pove Katja o Pro Team kratki majici:

Že ko sem jo poskusila, sem vedela, da bo super, saj mi je kot ulita, čudovite barvne kombinacije pa mislim, da sploh ne rabim omenjat. No, ker pa seveda ni vse v izgledu, je pravi preizkus doživela med vikendom, ko je bilo na vrsti športanje. Po 14km pohodu je majica bila sicer kot pričakovano premočena, vendar v niti enem trenutku tega nisem občutila, saj vlago odlično oddaja in daje občutek suhosti. Prav tako ni bilo niti sledu o kakršnemkoli neprijetnem vonju, kljub precejšnjemu potenju. Priročna je tudi zadrga na dekolteju, ko omogoča dodatno zračenje. Majico bi vsekakor priporočala vsem športnim navdušencem, ne glede na vrsto športa, saj je res kvalitetna pa še lepo se prilagaja telesu. Mislim, da bi moral vsak športnik imeti v svoji omari vsaj eno takšno majico. No, verjamem, da ko jo prvič preizkusiš, zagotovo ne bo ostalo samo pri eni :)

Izmed preostale kolekcije bi z veseljem preizkusila še katere od pajkic.

 Pentro roza pajkice

Sledi Katji tudi na Instagramu: kejt.c