Intervju: Ema Štanta

Intervju: Ema Štanta

Kako izgleda tvoj povprečni dan?⁣

Moj dan se začne zelo zgodaj...rana ura zlata ura, pa naj bo to delovni dan ali vikend. Jutranjo kavo preskočim, spijem raje kozarec limoninega soka in že sem pripravljena na nov dan. 

Delam v spletni trgovini, kjer je delo zelo razgibano in kompleksno, kar ustreza mojemu značaju, saj me monotonost in rutina ubijata.

Popoldnevi in vikendi so rezervirani za gore. Športna oprema je vedno v avtu in največkrat se takoj po službi odpravim na kakšen hrib/hribček. Ko so dnevi daljši jih izkoristim v KSA, ko pa se dan krajša je dovolj tudi sprehod na Šmarno goro ali tek po Golovcu. Važno je le to, da se vsak dan razgibam in nadiham svežega zraka.

 

 

Kako si organiziraš dan?

Dneve si načeloma organiziram že en teden v naprej. V nedeljo imam že narejene plane za naslednjih 5 dni. To ne pomeni, da nisem spontana, gre le za to, da imam dneve rada zapolnjene, zato jih planiram v naprej. Če kakšen plan pade v vodo, je na voljo vedno plan B.

Kakšna si bila kot otrok, kaj te je zanimalo, kaj si rada počela? 

Že kot otrok sem bila vedno polna energije. Bila sem kreativna, neustrašna, uporniška in samosvoja. Bila sem polna idej (ne vedno najbolj pametnih) in vedno se je moralo nekaj dogajati. Šport je bil vedno del mojega življenja, sem pa kot otrok preizkušala različne športe in pri nobenem dolgo vztrajala. Še največ časa sem vztrajala pri odbojki 

Z družino smo v otroštvu tudi veliko hodili v hribe. Takrat so se mi hribi za nekaj časa tudi zamerili in kar nekaj let nisem kazala zanimanja zanje. Kasneje sem jih spet vzljubila in postali so del mojega vsakdana.

 


Od kod motivacija / energija za tvoj življenjski slog?

Motivacija za moj življenjski slog izvira iz mene same. Če počneš stvari zaradi nekoga drugega in živiš določen življenjski slog samo da bi nekomu ugajal in bil sprejet, ne boš nikoli resnično srečen. Kot večna avanturistka, si ne dovolim, da bi življenje steklo mimo mene. Želim živeti polno življenje, brez obžalovanj. 


S katerimi športi se vsakodnevno oz. tedensko ukvarjaš?

Trenutno izključno gorništvo in občasno tek.

 


Najljubša točka, kamor rada zahajaš?

V mojem rodnem kraju grem najraje na manjši hribček imenovan Cerje. Tam je res mir in tišina. Z veseljem se vračam tja, vsakič, ko obiščem domače kraje.

Drugi najlepši kraj je Planšarsko jezero; Zgornje Jezersko. Kljub turizmu je še vedno pristno in odmaknjeno. Pogledi na gore Kamniško Savinjskih Alp so pa enostavno božanski.


Kaj zate pomeni dobro oblačilo?

Ko je šport del tvojega vsakdana in preživiš v športnih oblačilih več ur kot v vsakodnevnih/službenih oblačilih, je vsekakor pomembno, da se v njih počutiš prijetno in sproščeno. Služiti morajo svojemu namenu, poleg tega pa se moraš počutiti samozavestno.

Predvsem morajo bit zračna, hitro sušeča in dišeča.

 


Kaj se spremeni, ko si enkrat oblečeš športna oblačila – ali naraste motivacija za nekaj več?

Ko je v omari nova majčka, vsekakor naraste motivacija, da jo čimprej oblečemo in preizkusimo 


Kako si dojemala športna oblačila nekoč in kako jih dojemaš danes?

Dojemanje športnih oblačil se je s časom zelooo spremenilo. Ko samo pomislim, kako sem se nekoč oblačila, se začnem kar smejati. Nekoč, ko sem še vsak dan tekla, sem imela oblečene široke reklamne bombažne majice. Kratke hlače so bile pa tako kratke, da jih je majica prekrila in je zgledalo, da jih sploh nimam Nekoč mi športna oprema res ni pomenila nič. Z leti in izkušnjami se te stvari zelo spremenijo. Predvsem zato, ker se želimo počutiti prijetno in sproščeno tudi pri daljših naporih.

 


Kako izgleda tvoj sistem oblačenja za šport?

Moje oblačenje je večplastno. Najbolj mi je pomembno to, da mi ni ne prevroče ne premraz. Zato imam na sebi v začetku raje več kosov oblačil in jih slečem takoj, ko začutim, da je preveč. To seveda velja za hojo v hribe. Pri teku se že v začetku manj oblečem, zato mora biti oblačilo tako, da regulira temperaturo in preprečuje pretirano potenje.

 


Kje vidiš prednosti oblačil SportHG?

Do sedaj sem preizkusila le eno majčko, ki pa je vsekakor ustrezala mojim željam. To je majica brez rokavov SPIKE.  Pomembno je to, da je majčka lahka, tanka, zračna in da se res hitro posuši. Poleg tega je privlačnega videza in lepih barv. Ženska se mora v svoji koži počutiti dobro, pa naj bo to na rdeči preprogi, med treningom ali nekje visoko v steni.


Kaj izmed SportHG kolekcije bi priporočala dekletom, ki rade športajo?

Kljub temu, da nisem preizkusila še ostalih izdelkov v ponudbi, se mi zdi funkcionalno perilo in športni modrčki vredni nakupa. Zelo priporočljive so tudi kompresijske tehnične majice z dolgimi rokavi, ki bodo več kot odlično služile v prihajajočem jesenskem vremenu.

 


Tvoji načrti za naprej / plani?

Za prihodnost nimam dolgoročnih planov. Raje se osredotočam na kratkoročne in živim tako, da je vsak dan nekaj posebnega in da sem konec dneva zadovoljna in izpopolnjena. Življenje bi rada nadaljevala s takim tempom, kot ga živim sedaj. Hvaležna za vse kar mi je dano in vesela, da lahko počnem to v čemer uživam. Gore so moja sedanjost in prihodnost. Vsako leto bi rada šla tisočak višje in preizkušala svoje telo. A le do meje, pri kateri bom začutila, da je zame dovolj. 


Povej nekaj o sebi:

Da še enkrat povzamem vse...sem oseba nasprotji. Sem avanturistka, ljubim zabavo, družbo, a potrebujem tudi mir in samoto. Sem svobodna in samosvoja. Rada potujem, raziskujem, obožujem neskončne oceane in visoka mogočna gorovja. Narava me prevzema na vsakem koraku in mi daje življenjsko motivacijo. Uživam v hrupni muziki in plesu, rabim pa tudi tišino in spokojnost. Svoj višek energije sproščam v gorah, ko pa ostane še kaj časa, se usedem za šivalni stroj ter kreiram in šivam oblačila. 


Review izdelka Twink majčka brez rokavov:


Že sama embalaža paketka je bila estetsko oblikovana in privlačna na pogled, kar vsekakor daje dober prvi vtis. Ker je izdelek skrbno zapakiran, dobiš takoj občutek, da tukaj ne gre za masovno proizvodnjo, ki konkurira z nizko ceno ampak da gre za izdelek visoke kvalitete .

Majčka Spike je v celoti dosegla moja pričakovanja.  Ko sem si v začetku ogledala vašo spletno stran, mi je bilo takoj jasno, da so izdelki kvalitetni in bila sem zelo navdušena, da jih bom lahko preizkusila. Načeloma se na taka promocijska sporočila ne odzovem. Ko sem ji majčko oblekla, sem hitro videla, da so opisi in slike na spletni strani zelo dosledni in resnični.

Uporabljala jo bom za vse moje podvige, ki vključujejo predvsem hribolazenje, trekkinge in plezanje.

Pri izdelku mi je najbolj všeč to, da je majčka lahka in zračna. Kratkim majicam se izogibam in najraje nosim majice brez rokavov, zaradi česar mi je majčka SPIKE pisana na kožo. 

Če bi na izdelku lahko kaj spremenila, bi to bil kroj majčke in bi jo v spodnjem delu malo zožala, tako da bi bila bolj oprijeta in bi se bolje prilegala telesu. Majčka je namreč dovolj elastična, da bi lahko bila ožja in bi se še vedno lepo prilegala različnim postavam.

Ostalim bi izdelek priporočala zaradi vseh že zgoraj naštetih lastnosti, ki so meni pomembne...zračna, lahko, brez rokavov, hitro sušeča, opazna, privlačna, lepih barv...

Preizkusila bi še majčko TWINK, kompresijsko tehnično majico z dolgimi rokavi C-XTREM, športni modrček Emerald, kompresijske pajkice in kompresijske nogavice.