Intervju: Anda Arko

Intervju: Anda Arko

 

Kako izgleda tvoj povprečni dan?
Zaposlena sem v podjetju Valens, kjer proizvajamo prehranska dopolnila. Odgovorna sem za marketing in prodajo (tako v Sloveniji, kot v tujini), zato je moj delovni teden bolj v stilu »kuča – poso« in »poso kod kuče«. Popoldan najprej obvezno crkljanje in sprehod s kužkom, nato pa sledijo razne športne aktivnosti, bodisi solo ali v družbi s partnerjem. Čez vikend sem večinoma v naravi, bodisi v hribih ali na morju. 

 


Kako si organiziraš dan?
Sem precej rutinski človek. Med tednom vstajam okoli 8h, obvezno pojem zajtrk, se na hitro uredim in sem do 9h na delovnem mestu. Popoldanske aktivnosti prilagodim vremenu, vmes spravim tudi obvezno kavico v lokalnem baru, večer pa je rezerviran za kakšno TV serijo ali dober film. V posteljo grem okoli polnoči in če se le da, poskrbim za 8-urni spanec.  


Kakšna si bila kot otrok, kaj te je zanimalo, kaj si rada počela?
Predvsem se spomnim, da sem se vedno znala zamotiti, zelo sem bila radovedna in praktično nikoli mi ni bilo dolgčas. Rada sem spremljala vse vrste športa, kasneje sem tudi trenirala odbojko, ki sem jo žal morala opustiti zaradi študijskih obveznosti. Bilo je seveda tudi obdobje tipične najstnice in žurerska leta, tako da lahko rečem, da res ničesar nisem zamudila. 😊

 

Od kod motivacija za tvoj življenjski slog?
Moram priznati, da sem se v zadnjih letih na tem področju precej spremenila. Včasih sem sovražila tek in napor, tudi pri odbojki sem imela najraje servis. 😊 Pred cca 10 leti pa sem se preselila v okolico Tržiča, kjer te narava kar nekako sama od sebe brcne v rit. No, pa tudi sam Tržič ni ravno mesto, v katerem bi človek imel kaj dosti »urbanega« za početi. 😊 Najprej sem začela s tekom, potem sem se vrgla v domači fitnes, zadnja leta pa sem v repertoar vključila še pohodništvo. Motivacija izvira iz želje, da bi čim dlje ostala zdrava in aktivna, hkrati pa želim obdržati razmerje med mišično maso in postavo, s katero sem zadovoljna. 


S katerimi športi se vsakodnevno oz. tedensko ukvarjaš? Najljubša točka, kamor rada greš?
Športno aktivna sem 5 do 6 dni na teden, pri čemer večino časa preživim v domačem fitnesu, saj je s tem najmanj »dela« - tako v časovnem kot organizacijskem smislu. Vsaj enkrat na teden poskušam iti v hribe, če le vreme dopušča. Najraje sem na vrhu gore ali hriba, kar je verjetno razvidno tudi z mojega Instagram profila.   

 

Kaj zate pomeni dobro oblačilo?
Na splošno je to oblačilo, v katerem se dobro počutim in dobro izgledam. In ki se seveda ne uniči že po dveh pranjih.

 

Kaj se spremeni, ko si enkrat oblečeš športna oblačila - ali naraste motivacija za nekaj več?
Motivacija nastane že prej, športno oblačilo je v bistvu že prvi korak k aktivnosti. Ko ga enkrat oblečeš, zame ni več povratka. 😊

 

Kako si dojemala športna oblačila nekoč in kako jih dojemaš danes?
Brez pretiravanja, kot noč in dan. Včasih sem mislila, da je vseeno, kaj navlečeš nase in za šport uporabljala bolj ali manj odslužene majice in hlače. Danes je popolnoma drugače. Tudi za domači fitnes se počutim precej bolj »olimpijsko«, če se oblečem v kvalitetna športna oblačila, ki te med telovadbo ne vežejo in sproti vpijajo znoj. 

 
Kako izgleda tvoj sistem oblačenja za šport? 
Za vsak šport imam priljubljene znamke, tako da imam oblačila v omari pospravljena po teh kategorijah. Za v hribe imam npr. čisto druge pajkice kot za fitnes ali tek. Najprej izberem spodnji del, potem pa barvno skombiniram še zgornjega. Tu sem pač tipična ženska. 😊

 

Kje vidiš prednosti oblačil SportHG?
Zaenkrat sem preizkusila le majice s kratkimi rokavi in bila prijetno presenečena. Vizualno so zelo estetske, na otip mehke, za nošenje prijetne. Tudi znoj kar dobro vpijejo, je pa res, da jih še nisem nosila v bolj ekstremnih razmerah.

 

 

Tvoji načrti za naprej? 
Uf, če začnem z načrti, se intervju nikoli ne bo končal. 😊 Na tem mestu naj omenim, da zelo rada potujem – o tem pišem tudi na svojem blogu.  Letos imam v načrtu še en lušten road trip in tu me čaka še kar nekaj planiranja. V poslovnem smislu je pred mano v kratkem kar nekaj izzivov in priložnosti, za katere verjamem, da jim bom kos. Sem izjemno ciljno naravnana oseba in ko si nekaj zadam, to tudi uresničim. Načrtov in posledično ciljev pa nikoli ne zmanjka. 😉


Review izdelka

ŽENSKA ''ULTRALIGHT'' MAJICA S KRATKIMI ROKAVI - TWINK (RDEČA)
S tako imenovanimi funkcijskimi T-shirti doslej nisem imela veliko sreče, saj še nisem našla modela, ki bi mi bil všeč. Ko sem si ogledala ponudbo majic SportHG, mi je ta model takoj padel v oči. Že po sliki in opisu sodeč se mi je zdelo, da bo majica Twink kot nalašč zame. Ko sem jo prvič prijela v roke, sem se je res razveselila, saj je bila mehka že na otip. Samo nošenje majice je res prijetno, je izjemno lahka, kot druga koža, hkrati pa je dovolj elastična, da se lepo prilega telesu. Uporabljam jo za v hribe in zaenkrat se je izkazala za dovolj kvalitetno, da jo lahko priporočim naprej. V bodoče bi si želela bolj pestre palete barv, pri samem dizajni in velikostih pa ne bi spremenila prav ničesar. Z veseljem bi preizkusila tudi SportHG »tank top« in majice z dolgimi rokavi.

 

IG: @illegall_blonde