This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Košarica

Kako utrdim svojo psihično moč?

Objavil Be Active dne
Kako utrdim svojo psihično moč?

Naši možgani so kot mišica - če jih ne uporabljaš, postanejo ohlapni. 

Spodaj vam predstavljamo 10 načinov, kako utrditi svojo psihično moč.

 

 1. Izogibaj se slabim razvadam: Katere razvade te delajo neproduktivnega? Neskončno ˝scrolanje˝ po Instagramu ali vsakodnevni ˝binge-watching˝ serij? Odkrij svoje področje neproduktive in ga zmanjšaj.
 2. Instant zadovoljstvo: Ohranjaj fokus na delo brez distrakcij in občutka po takojšnjem zadovoljstvu (hrana, obvestila na mobilnem telefonu), itd. 
 3. Izzovi samega sebe: Naredi seznam stvari, ki se jih bojiš storiti in stori vse, da jih realiziraš. Pristopi do simpatije, ki ti je všeč in jo/ga povabi ven; začni s prodajo izdelkov, ki jih dobro izdeluješ; prijavi se na tečaj alpinistične šole, itd.
 4. Bodi pozitiven: Zelo enostavno je najti nekaj negativnega v vsaki situaciji ali v življenju. Začni iskati pozitivne stvari v vsakodnevnih situacijah in takoj se boš počutil bolje. Življenje je lepo!
 5. Najdi prave prijatelje: Prijatelji ali kolegi, ki te samo izkoriščajo, ali te vlečejo v situacije, kjer nočeš biti, mogoče niso prava družba zate. Najdi in druži se s tistimi, ki so v življenju uspešni, ki imajo iste vrednote kot ti, in ti pomagajo k duhovni rasti. 
 6. Bodi radoveden: Ljudje kot vrsta smo dosegli mnogo samo zato, ker smo radovedni. Vedno bodi pripravljen se učiti novih stvari.
 7. Samozavest: Vsak dan si povej v ogledalo stvari, ki so ti všeč na tebi. In tudi stvari, ki jih drugi cenijo na tebi. Vsakodnevno si ustvarjaj dobro mnenje o samem sebi.
 8. Notranji pogovor: Kako se počutiš, če se pogovarjaš sam s seboj in se daješ v nič? Najdi in razvij pozitivni notranji pogovor, varen kotiček, ki te napolni s pozitivno energijo.
 9. Sooči se s čustvi: Si pod stresom, jezen? Ne ignoriraj teh občutkov, sooči se z njimi! Pojdi na spehod, tek, poslušaj najljubšo glasbo. Naj ne bodo kot zid, ki te ovira - pojdi okoli njih in nadaljuj svojo pot.
 10. Nehaj se pritoževati: Ne gre se za to, zakaj je moje življenje tako kot je, ampak za to, kako ga lahko izboljšam.

← Prejšnja objava Novejša objava →


1 komentar

 • Helena on

  Ti to obvladaš, ma vseeno preberi: )

Komentiraj

Komentar bo pred objavo pregledan.