Urška Jezeršek

Urška Jezeršek
Kako izgleda tvoj povprečni dan?⁣
Sem redno zaposlena, zato si moram dan splanirati že vnaprej, da ne zmanjka časa za vsakodnevne opravke. 2x do 3x na teden grem pred službo na fitnes, takrat je moja budilka naštimana že ob 5ih tako, da sem najkasneje do 6ih že v fitnesu.
Po enournem in pol treningu odhitim nazaj domov, se stuširam, pojem zajtrk in se odpravim v službo. Tiste dneve, ko nimam treningov, kakšno uro dlje poležim (sem kar precejšnja zaspanka), si skuham kavo (brez kave mi živeti ni), se oblečem in pripravim zajtrk.
Zajtrk ponavadi pojem v službi, ker poskušam jesti po načelu 16/8 (intermittent fasting). V popoldanskem času dan izkoristim še za kakšen sprehod v naravi, kolesarjenje, rolanje ali pa druženju s prijatelji, nakupovanju, tudi pospravljanju, odvisno od vremena in od letnega časa.
Za vikend pa tisoč in ena želja, kam bi šla, kaj bi delala, vedno me je 'strah' da bom kaj zamudila, sploh ob lepem vremenu.

Kako si organiziraš dan?⁣
Dnevni načrt si naredim kakšen dan prej. Vse je odvisno, kaj me čaka v službi, potem probam prilagoditi svoj prosti čas in ga nameniti sebi in mojim bližnjim.
Ne delam si nekih dolgoročnih načrtov, razen če ta ne zajema počitnice in potovanja. Sem zaljubljena v potovanja in rada načrtujem kam me bo zanesla pot, še bolj pa raziskujem nove kraje, njihovo kulturo in kulinariko.

Kakšna si bila kot otrok, kaj te je zanimalo, kaj si rada počela?⁣
Z eno besedo 'živc' hahaha…nikoli nisem bila pri miru. Svoje otroštvo sem veliko preživela z bratrancem in ostalimi fanti in vedno smo ušpičili kakšno neumnost. Naj samo povem, da sem imela 5x razbito brado, pa vam bo vse jasno. Vozili smo se z vsemi možnimi prevoznimi sredstvi, plezali vse povsod in moja mami je bila vsak dan iz sebe, ker sem prihajala domov z novimi modricami in odrgninami. Vedno sem govorila, da so pri meni zamešali spol in bi morala biti fant J Ko pa sem bila doma, sem večinoma časa skakala gumitvist. Zavezala sem ga ob radiator, na drugo stran postavila stol in ure in ure skakala.
Že takrat sem imela rada naravo in večkrat sem se izgubila v travnikih, opazovala živali ter lovila žuželke.


Od kod motivacija / energija za tvoj življenjski slog?
Poznate rek: zase, vase, nase!

Kdor dobro skrbi zase, za svoje fizično in psihično telo, je samozavesten, ni naporen, ima in oddaja neko energijo ter se ne boji novih izzivov. Rada premagujem svoj strah in poskušam iti iz lastne cone udobja, ker vem, da je občutek zmage nekaj izjemnega in ti vedno da novo energije ter možnosti napredka. Zadnja leta, dam kar precej poudarka tudi na to kaj vnašam v svoje telo. Hrana ni le sredstvo, s katerim se nasitimo in si napolnimo zaloge energije. Kar jemo, ima lahko pomemben vpliv tudi na naše psihofizično počutje.

To, da se pa dobro počutim, če sem primerno urejena, pa verjetno ni potrebno ekstra razlagati. Spoznala sem, da je prav, da se uredim predvsem zase. Da drugi ljudje in njihovi odzivi niso merilo za našo urejenost ter da je najpomembneje to, da smo všeč sami sebi ter se v svoji koži dobro počutimo, čeprav nas nihče ne gleda in ne ocenjuje.


S katerimi športi se vsakodnevno oz. tedensko ukvarjaš?Najljubša točka, kamor rada greš?
Kot sem že prej omenila, hodim 2x do 3x na teden na fitnes. Poleti naredim dvomesečno pavzo, ker sem raje zunaj in kolesarim, rolam, hodim v hribe, naravo….pač izkoristim svež zrak.

Moja ljubezen zadnja leta so hribi…samo, da greš. Nekam višje, po možnosti, bolj zgodaj, ko ni gužve, ko se vse šele prebuja in lahko uživaš v noro lepi, topli svetlobi. Ko se ti nikamor ne mudi in imaš cel dan še pred seboj. Cel dan uživanja, opazovanja narave in živali, luštnih pogovorov , včasih pa tudi tišine, ki prav paše. To mi daje energijo. Težko bi rekla, kateri je moja najljubša točka oziroma vrh. Noro všeč so mi Julijske Alpe, ampak vsak vrh je nekaj posebnega, vsaka pot daje svoje spomine. Če pa bi že morala izpostaviti en vrh, je to zagotovo Viševnik. Moj prvi 2tisočak in prvi vrh, kjer sem doživela prebujanje jutra.


Kaj zate pomeni dobro oblačilo?⁣
Lahko se prepiramo, ali obleka naredi človeka ali človek naredi obleko, a pri vsem je gotovo le, da obleko zagotovo naredi material. Za športna oblačila mora biti ta še zlasti kvaliteten. Starejša, kot sem, večji poudarek dam na kvaliteto oblačila.

Pomembno je, da diha in dobro odvaja vlago, saj se sploh pri daljših športnih aktivnosti ta razlika res pozna. Da je lahko in me ne veže, čeprav zadnje čase posegam tudi po kompresijskih nogavicah in pajkicah, ki malce bolj stisnejo, saj opažam, da so moje mišice pri nošenju le teh manj utrujene.


Kaj se spremeni, ko si enkrat oblečeš športna oblačila - ali naraste motivacija za nekaj več? ⁣
Prav neverjetno je, kako močno na naše počutje vplivajo oblačila. No vsaj pri meni to velja. V udobnih in lepih športnih oblačilih lahko izgledaš hudo sexy in takrat še posebno 'letiš'.


Kako si dojemala športna oblačila nekoč in kako jih dojemaš danes?⁣
Načeloma mi je bilo v preteklosti prav vseeno kaj dam nase. Ne vem ali se je to razvilo z leti ali z načinom današnjega življenja, vendar danes mi je to zelo pomembno.

V današnjem času se res da dobiti lepa oblačila, ki pa so po vrhu še kvalitetna in funkcionalna.


Kako izgleda tvoj sistem oblačenja za šport? ⁣
Običajno imam na sebi pajkice z visokim pasom, poleti kratke, pozimi dolge. Včasih nosim tudi visoke kompresijske nogavice do kolen, saj me noge pri daljših pohodih manj bolijo. Spodnje perilo je brez šivov in pa seveda kvalitetni športni modrček z dobro oporo.

Majčke so iz kvalitetnega materiala, da ne zasmrdijo, se hitro sušijo, so oprijete in lahke. V zimskem času je nepogrešljiv še hoody ter jakna, ki zadržujejo toploto in odvaja vlago, diha.


Kje vidiš prednosti oblačil SportHG?⁣
Oblačila so res kvalitetna, funkcionalna in udobna. Odlično odvajajo vlago ter se hitro sušijo. Všeč so mi, ker so zelo lahka in kljub temu, da so oprijeta, ne vežejo.


Kaj izmed SportHG kolekcije bi priporočala dekletom, ki rade športajo?⁣
Definitivno majico, dolgo ali kratko, ki odlično diha ter pajkice, še posebej kompresijske, če vas bolijo noge.


Tvoji načrti za naprej / plani?⁣
Uživati vsak dan sproti, ter proste dneve čimbolj izkoristiti v naravi. Vedno sem pripravljena na nove izzive, nove športe, tudi take, ki me spravijo iz cone udobja.

Želja nikoli ne zmanjka, tako pohodniških, kot potovalnih.


O Urški

Sem mama (imam eno hči), gospodinja, po izobrazbi diplomirana ekonomistka in imam redno službo, v kateri uživam. Velikokrat hodim na službena potovanja, kar mi je včasih naporno, včasih pa mi daje nov zagon, zato res poskušam izkoristiti čas, ko sem doma.

Rada sem aktivna in dnevi so mi včasih, kar prekratki. Ves čas iščem nove poti, hribe in nove izzive.

Drugače sem zaljubljena v poletje in zaljubljena v majhne, preproste, vsakdanje malenkosti in trenutke, ki moje življenje delajo popolno.



Opis izdelka Twink

Prvi občutki, ko si ga prejela.
Meni je bila že embalaža zelo všeč. Seveda me je navdušil kroj in barva, ki sem jo izbrala in že ko sem jo poskusila, sem vedela, da bo super, ker mi je kot ulita in res zelo lahka.
Preizkusila sem jo v hribih in moram priznati, da me je presenetila, kako hitro se suši.

Kaj si pričakovala.
Moram priznati, da na splošno nimam prav posebnih pričakovanj, predno oblačila ne dobim. Na prvi pogled je bila takšna, kot sem pričakovala, kvaliteta pa še boljša.

Za kakšne aktivnosti ga uporabljaš.
Predvsem za pohodništvo, včasih tudi za fitnes.

Kaj ti je najbolj všeč na izdelku.
Kot sem že parkrat omenila, kvaliteta.

Zakaj bi ga priporočala še ostalim.
Mislim, da bi moral vsak športnik imeti v omari vsaj eno tako majčko, saj je res kvalitetna in lepa.

Kateri izdelek iz SportHG kolekcije bi še rada imela na svoji polici?
Sigurno bi v prvi vrsti probala pajkice ter majice z dolgimi rokavi.

Poglej si majčko, ki jo uporablja Urška: https://www.be-active.si/collections/zenska-kratka-majica/products/zenska-ultralight-majica-s-kratkimi-rokavi-twink-rdeca

Sledi Urški na Instagramu: urshhika