7 Stvari Na Katere Je Treba Biti Pozoren Pri Nakupovanju Zimskih Oblačil

7 Stvari Na Katere Je Treba Biti Pozoren Pri Nakupovanju Zimskih Oblačil
Zima je kompleksen letni čas. Vsakdo mora v tej sezoni svojo garderobo nadgraditi z oblačili in dodatki primernimi letnemu času. Nakupovanje zimskih oblačil je lahko naporno opravilo, če ne veste kje iskati najboljše ponudbe oziroma če sploh ne veste kaj točno potrebujete. Zato smo pripravili blog, ki bo marsikomu olajšal odločitev pri pravi izbiri. 
Nakup zimskih oblačil preko spleta je odličen začetek, saj številne spletne trgovine ponujajo zelo ugodne ponudbe in spletne kupone, ki jih lahko izkoristite. Če izkoristite kodo kupona, boste pozimi izgledali elegantno in stilsko, ne da bi za to morali porabiti veliko denarja. Predvsem pa se boste dobro počutili v udobnih oblačilih.

 

Kaj je torej 7 stvari, na katere je treba biti pozoren pri nakupovanju zimskih oblačil: 

 


1. Razmerje med ceno in kakovostjo
Zimska oblačila niso poceni. V primerjavi z običajnimi in poletnimi oblačili so debelejša in daljša. Zaradi tega so tudi dražja. Lahko pa kupite ugodna zimska oblačila na spletu, tako da izkoristite spletne trgovine, ki ponujajo kodo kupona, na primer na spletni strani Be Active, kar vam bo omogočilo nakup oblačil po ugodni ceni. Nakup oblačil po znižanih cenah pomeni, da prihranite  in lahko kupite še preostanek manjkajočih oblačil ali pa si privoščite smučarsko karto ali zaslužen oddih v toplicah. 

 

2. Kakšna so kakovostna zimska oblačila 
Kakovostna oblačila prepoznamo na več načinov. Prvi je, da odlično dihajo. Predvsem pozimi je pomembno, da oblačilo dobro diha in odvaja vlago, ki se ustvarja med aktivnostjo. Najslabše kar se lahko zgodi je, da pozimi ''zašvicamo'' in smo v mokrih oblačilih. Poleg odvajanja vlage dobro oblačilo odlično odvaja tudi neprijetni vonj. Sploh je to pomembno na smučanju in obisku zimskih koč, kjer se v notranjosti slečemo in ne želimo imeti neprijetnega vonja. Ko na toplem enkrat slečemo kvalitetna oblačila bomo opazili, da se bodo ta izjemno hitro posušila. Oblačila nižje kakovosti bodo namreč ostala vlažna in bodo zaudarjala, dokler jih znova ne operemo, kar pa je nepraktično. Pomemben je tudi prijeten stik s kožo, da se v oblačilu dobro počutimo in ga skoraj ne občutimo na sebi. 
Zelo pomembna je tudi zaščita pred sončnimi žarki. UV zaščita dobrega oblačila je vsaj 40+. Za vse, ki so športno aktivni pa pridejo do izraza karbonska vlakna, ki omogočajo mišicam optimalno delovanje in delujejo proti krčem in statični elektriki, ki se proizvaja vsakič, ko smo športno aktivni.   

3. Vedno nakupujte s seznamom
Spletnega nakupovanja se vedno lotimo s seznamom. V nasprotnem se hitro zgodi, da porabimo več, kot smo prvotno nameravali. Na list papirja si zapišite kaj točno potrebujete, za kakšne aktivnosti ter koliko ste pripravljeni vložiti. Na primer: smučarske pajkice, dolga tehnična majica in zimske nogavice. Pri iskanju oblačil je dobro, da izbirate med takimi, ki so primerna za več aktivnosti in tudi za celo leto. Odličen primer so dolge tehnične majice, ki se jih ima lahko tako pozimi kot poleti. 

4. Vedite, kdaj kupiti
To je eden od ključnih dejavnikov. Ponudbe ob praznikih in ob koncu sezone so vedno najboljše. V teh časih lahko nekaj mesecev pred zimo za vas in svoje najdražje nakupujete kakovostna zimska oblačila po ugodnih cenah. Cene zimskih oblačil se ponavadi znižajo tudi konec leta. Nakup zimskih oblačil v božično novoletnem času je zelo priporočljiv, če iščemo ugodno ceno za dobro kvaliteto. Spletne trgovine takrat nudijo najvišje popuste in razprodaje na večino izdelkov. Nekateri celo uvajajo kode za še dodatno znižanje. Zato se splača biti pozoren in izkoristiti vsak bonus, ki ga dobimo za nakup najboljših oblačil.
5. Kako hladno bo
Od naših aktivnosti je odvisno kaj bomo počeli in kje ter temu primerno tudi prilagajamo naša oblačila. Na primer, če potrebujemo športno majico za sprehod s psom ali če potrebujemo športno majico in pajkice za zimski obisk gora, je to lahko zelo različno. Po drugi strani pa je vedno dobro iskati oblačila, ki jih lahko uporabljamo za čim več aktivnosti in če se da, tudi čez vse leto.


6. Čebulni princip oblačenja
Pozimi je najboljši način oblačenja troslojni način oziroma tako imenovani čebulni princip oblačenja. To pomeni, da imamo na sebi več plasti tanjših oblačil, namesto samo ene debele majice. Dobro je, da je prvi sloj udobna in koži prijazna kratka majica. Sledi ji dolga tehnična majica, ki mora biti tudi koži prijazna, dobro dihati in odvajati vlago. V lepem vremenu nas med aktivnostjo pozimi hitro ''zakuha'' in se znajdemo oblečeni samo v ta dva sloja. Vsekakor pa imamo s seboj še tretji sloj, na primer majica z zadrgo in kapuco. Potem sledi še po potrebi puhovka, po vsej verjetnosti pa samo vetrovka, ki je lahko GoreTex ali kakšna druga membrana, ki preprečuje vdor vode in ima vodni stolpec vsaj 20 000k. 
Čebulni način nam tako omogoča, da se zlahka oblečejo in slečejo, odvisno od temperature. Odlične so tudi nogavice, saj jih lahko uporabite v več plasteh. Prav pridejo, ko greste ven v hladnem vremenu. Med obiskovanjem hribov pozimi je zelo dobro, da imamo s seboj rezervni par nogavic, saj o uspehu našega vzpona največkrat vpliva koliko nas zebe v noge in roke. 


7. Izberite pravo tkanino
Od tkanine je odvisno kako se oblačilo obnaša, ali bomo veliko švicali, ali nas bo zbadalo v kožo, ali bo mokro in se ne bo sušilo, ali nas bodo sončni žarki opekli (kar se dogaja pogosto, če oblačilo nima dobre UV zaščite). Novejša in modernejša oblačila imajo v sebi tudi nekaj procentov karbonskih vlaken, ki optimizirajo delovanje mišic, preprečuje krče in omogočajo boljši krvni pretok v mišicah. 
Človeško telo je nenehno izpostavljeno statični elektriki. Njegovi učinki so škodljivi za telo med športnimi vadbami, saj spreminjajo nevro električne povezave med možgani in mišicami v telesu. Karbonska vlakna to električno napetost razpršijo, tako da mišice vedno delajo s polno zmogljivostjo. Na dolgi rok telo trpi manj poškodb in doseže boljše rezultate za vsak liter kisika in vsak utrip srca. O karbonskih vlaknah smo napisali tudi super blog: »Karbonska bejba« [Kako sem izgubila 60kg in spremenila svoje življenje]
Climatherm je inovativna patentirana tehnologija SportHG® zaslužna za vrhunske karakteristike oblačil. Je modificiran poliester, pri katerem je vsako vlakno sestavljeno iz več votlih mikropolnil, kar ustvari plast zraku in s tem pomaga pri termoregulaciji telesa. Te tehnične značilnosti so razlog, da je material zelo vpojen, s posebno procesno obdelavo pa doseže odličen antibakterijski učinek, zaščito pred slabimi vonjavami in zaščito pred UV žarki.
ACTIVE + je kompresijski sistem za najvišjo učinkovitost in udobje, ki je premišljeno razporejena po oblačilu. Dovaja pritisk le na določenih delih telesa in s tem znatno izboljša cirkulacijo ter telesno zmogljivost.
Ker kompresijska oblačila, kljub svoji učinkovitosti, veljajo za manj udobna, je SportHG® s tehnologijo Acitve+ to dejstvo spremenil in omogočil udobno uporabo kompresijskih oblačil. Edinstven Active+ sistem so preizkušali številni olimpijski športniki, kanuisti, profesionalni tenisači, vrhunski tekači in njihovi trenerji.

 
Za konec pa ne pozabimo: najpomembnejše je, da se v oblačilu dobro počutimo, da ga radi nosimo, da nam je všečno in kvalitetno. V današnjih časih je pomembno, da gledamo tudi, da je izdelek narejen v Evropi. Oblačila SportHG so na primer v celoti izdelana v Španiji. Nakupujte zimska oblačila prek spleta in uživajte v odličnih popustih, ki jih ponujajo nekatere spletne trgovine. 
V mislih pa naj nam vedno ostane: Grenkoba slabe kakovosti ostane še dolgo potem, ko je sladkost nizke cene pozabljena. 
 
Izkoristite izjemno ponudbo in si poglejte spletno trgovino www.be-active.si ter si zagotovite najboljša zimska oblačila za vse aktivnosti. 

0 commenti

Scrivi un commento

Tieni presente che i commenti devono essere approvato prima della pubblicazione