Intervju: Tinkara Vengust - Miss Earth

Intervju: Tinkara Vengust - Miss Earth

Predstavi se:
Sem Tinkara Vengust. Stara sem 18 let in prihajam iz Šempetra v Savinjski dolini. Obiskujem Srednjo zdravstveno šolo v Celju, smer zdravstvena nega. V prostem času se poleg športa ukvarjam tudi z modelingom. Pred kratkim sem tekmovala na lepotnem tekmovanju Miss Earth Slovenije 2021, kjer sem dobila naziv Miss Earth- Fire Slovenije 2021.

Rada potujem, raziskujem in spoznavam različne kraje in kulture. Sem ljubiteljica narave in poletij, zato veliko svojega časa preživim tudi na morju. Zjutraj zgodaj vstanem in grem teči ob plaži ali pa rolati.

Sem čustveno zelo močna in predana oseba, ki ne odstopa od željenega. S svojo vztrajnostjo vem, da lahko dosežem vse cilje, ki sem si jih zadala. Zelo rada imam nove izkušnje in izzive, ki se jih lotim z veseljem, brez strahu, saj sem vedno željna novega znanja. Zase bi lahko rekla, da sem zelo samozavestno in zrelo dekle, ki sledi svojim sanjam.

Kako izgleda tvoj povprečni dan? Sem dijakinja 4. letnika Srednje zdravstvene šole Celje, zato vsako dopoldne svoj čas preživim v šoli. Ko pridem domov iz šole se odpravim v fitnes, kjer se po napornem dnevu sprostim in pridobim novo energijo. V poznem popoldanskem času ali večeru se pripravljam za šolo ali pa grem na pijačo s prijatelji.


 
Kakšna si bila kot otrok, kaj te je zanimalo, kaj si rada počela? Že od malih nog sem bila polna energije in rada sem spoznavala nove stvari. Bila sem kreativna, odločna in samosvoja. Že kot majhna deklica, sem si postavljala visoke cilje, katere sem želela doseči in se nisem zlahka vdala.
 
Od kod motivacija za tvoj življenjski slog? Vedno si rada postavim cilje, ki jih želim doseči. Sem čustveno zelo močna in predana oseba, ki ne odstopa od željenega. S svojo vztrajnostjo vem, da lahko dosežem vse cilje, ki sem si jih zadala. Zelo rada imam nove izkušnje in izzive, ki se jih lotim z veseljem, brez strahu, saj sem vedno željna novega znanja.


 
S katerimi športi se pogosto ukvarjaš? Zelo rada obiskujem fitnes, hodim v hribe in tečem.
 
Najljubša točka, kamor rada greš? Rada grem v hribe, čim višje. Tu se počutim svobodno, ko se prebuja narava in uživam v naravni svetlobi in na svežem zraku. V naravi vedno uživam in se naužijem miru in svežega zraka. Rada imam tudi mirne in skrite kotičke, da se odklopim od vsakdanjega stresa in obveznosti.


 
Kaj zate pomeni dobro oblačilo? To so oblačila v katerih se dobro počutim in dobro izgledam. Kvalitetna športna oblačilami prinesejo nov nivo samozavesti med telesno aktivnostjo, zato je zelo pomembno kako sem med športno vadbo oblečena, saj ima to pri meni velik vpliv.
 
Kaj se spremeni, ko si enkrat oblečeš športna oblačila - ali naraste
motivacija za nekaj več? Šport je del mojega življenja, zato vsakodnevno po več ur preživim v športnih oblačilih. Tudi sama se boljše počutim ob zavedanju, da nosim kvalitetna in privlačna športna oblačila.


 
Kaj najraje nosiš med športno aktivnostjo? V svoji omari imam veliko različnih športnih kompletov. Najraje nosim krajši top in športne pajkice. V svojih športnih oblačilih se počutim samozavestno in udobno, kar mi daje še boljšo motivacijo do športnih aktivnosti.
 
Katera izmed oblačil SportHG se ti zdijo primerna zate? Najbolj primerne se mi zdijo športne majčke, saj so izjemno kvalitetne in so zelo barvite.
 
Tvoji načrti, cilji za naprej?
Za prihodnost nimam točno določenih planov, saj se držim pregovora »Go with the flow«. Vsekakor si v prihodnosti želim uspešno opraviti maturo, zaključiti srednjo šolo in se vpisati na željeno fakulteto. V prihodnosti se želim še naprej ukvarjati s športom in postati še boljša verzija sebe. Vedno si postavim visoke cilje in pogumno strmim, da jih dosežem.